Din punct de vedere al suplimentelor nutritive s-a observat că este oportun să ne asigurăm un aport suficient din anumite vitamine și minerale.
Calea scurtă ar fi suplimentarea alimentației cu Vitamina A, Vitamina E, Vitamina C, Zinc, Seleniu, Omega 3 (EPA, DHA), Crom, picolinate, pentru reducerea poftei de dulce și scăderea indexului glicemic.
Mai mult decât atât, menținerea unei diete cu indice scăzut glicemic timp de 10 săptămâni îimbunătățește aspectul unui ten afectat de acnee.
Alimente cu indice scazut glicemic sunt cerealele integrale, legumele și alte vegetale și fructe neprocesate.
În general, alimentele “skin friendly” sunt cele galbene sau portocalii (morcovi, caise, cartofi dulci), cele verzi (spanac, frunze verzi), roșii, afine, mazăre, linte, fasole, nuci, quinoua, carne de curcan, orez integral, semințe de dovleac, pește (somon, macrou sau alt pește gras). Îndreptați-vă atenția spre laptele vegetal și evitați produsele lactate clasice.
Nu uitați nici aportul de antioxidanti din condimente ca turmeric, piper negru, pătrunjel, scorțișoară, usturoi, ardei iute sau ghimbir.
Așadar, mâncați cât mai simplu, mai neprocesat, mai natural pentru o piele fresh și o stare de bine general!